Huskunstnerordning skal sætte børns kreativitet fri

Vi er helt vildt stolte over at have fået midler til en huskunstnerordning i samarbejde med Teater Hund & Co. og Nørre Fælled Skole. Det betyder dramatik for fuld musik på Krudttønden i uge 11 og Øbro Jagtvej Bibliotek i uge 12.

I uge 12 indtager 24 børn det store lokale på 3. sal på Øbro Jagtvej Bibliotek. Det betyder,

at lokalet er optaget mellem 8.30-13.30, men det er der jo en rigtig god grund til!
 

Guidet af dramatiker og forfatter Hanne Kvist kaster 24 børn sig ud i dramatikkens og kreativitetens verden. De arbejder med, hvordan tekster gøres levende, og hvordan ord får krop.

Meningen med forløbet er, at børnene skal lære at turde at være kreative med tekst for derefter at bringe teksten til live gennem skuespillere. Teksterne udspringer fra børnenes egen fantasi og virkelighed.

På tredjedagen vil en instruktør og fire professionelle skuespillere ’reade’ børnenes tekster, så de bliver bragt til live, og børnene derefter kan arbejde videre med deres helt egne kunstneriske udtryk. Den sidste dag i forløbet er den store finale, hvor skuespillerne vender tilbage og laver en ’staged reading’, så børnenes visioner for alvor springer op fra papiret og ud i rummet. Og ord bliver levende.

Konceptet blev til i 2018 og har haft stor succes i tidligere forløb. Derfor glæder vi os utroligt meget til at huse denne fantastiske kreative proces og byde børnene og dramatikken velkommen på Øbro Jagtvej Bibliotek.

Billede
Logo af Teater Hund & Co.
Teater Hund & Co. er Østerbros bydelsteater for børn og familier. Med mottoet ”Det er os, der skaber verden”, giver de både børn og voksne mod på at dykke ned i egen kreativitet og evne til at åbne verden op.
Fotograf
Teater Hund & Co.